Laulaen Liverpooliin osa 4: viimeiset semifinalistit sekä isäntämaat


Siihen pisteeseen on tultu, että viimeiset kappaleet olisi vielä läpikäytävänä. Tänään siis vuorossa toisen semifinaalin toinen puolisko sekä suorista finalisteista molemmat isäntämaat eli Ukraina ja Iso-Britannia. Muistutuksena vielä kerran, että pisteet on annettu omaan mielipiteeseeni nojaten, ei viisumenestystä spekuloiden, vaikka sitäkin tulen tekemään. Kappaleiden numerot ovat esiintymisjärjestyksen mukaiset. Kaikki aiemmat osat pääset lukemaan alla olevista linkeistä ja kaikki tämän vuoden kappaleet pääset kuuntelemaan tästä.

Osa 1

Osa 2

Osa 3

9. Puola: Blanka - Solo

Puolan karsinnoissa oli suurta draamaa, kun yleisön suosikki ei karsintoja voittanutkaan, vaan raatien äänien avulla voittajaksi nousi Blanka. Puolan yleisradioyhtiötä syytettiin korruptiosta ynnä muusta ja jopa vaadittiin Blankaa itseään jättämään edustuspesti vedoten solidaarisuuteen. Ihan kuin se olisi ollut Blankan vika, että hänet äänestettiin voittoon korruptiolla, mikäli sellaista siellä edes oli. Joka tapauksessa kohut sikseen, kisakappale itsessäänhän on hemmetin hyvä. Kesäinen allasbailubiisi Solo saa ainakin meikäläisen haikailemaan huolettomista kesäpäivistä ystävien kanssa rannalla tai uima-altaalla drinkit kädessä ilman huolta huomisesta. Kappaleesta kuulee vahvasti sen, että Blanka tekee suurimman osan musiikistaan Yhdysvalloissa. Kappale on suoraan jenkkien tuotantolinjastolta. Geneerisyys onkin kappaleen ainoa miinus, muuten tämä on hemmetin kova kappale. Saa nähdä riittääkö kuitenkaan finaalipaikkaan fanien boikotoimisen vuoksi, vaikkakin perusviisukatsoja joka kuulee kappaleet ensimmäistä kertaa semi-iltana ei varmastikaan Puolan kohuista ole millään tasolla tietoinen.

10 pistettä.

10. Slovenia: Joker Out - Carpe diem

Slovenia lyö myös kovat piippuun ja lähettää viisuihin yhden kotimaassaan tämän hetken suosituimmista yhtyeistä. Joker Out on pop-rock-yhtye, joka ei häpeile myöskään olla rehellisesti poikabändi. Kappale Carpe diem ei valitettavasti ole laulettu latinaksi, vaan kotimaisella kielellä sloveeniksi. Iloisen tykittelevä pop-rock-kappale ei kuitenkaan meikäläistä ensikuuntelulla vakuuttanut, mutta on kyllä kasvattanut itseään myös meikäläisen korvissa. Joka tapauksessa menee sellaiseen kiva biisi-kastiin, eli mielenkiinnollam odotan, mutta en kuitenkaan hypetä. Uskon Slovenian joka tapauksessa finaaliin pääsevän tällä kappaleella.

6 pistettä.

11. Georgia: Iru - Echo

Georgia luottaa myös entiseen viisuvoittajaan, tosin kyseessä oli Junior Euroviisut vuonna 2011. Iru voitti kisat lauluyhtye Candyn jäsenenä. Nyt omia siipiään viisuissa hän pääsee kokeilemaan ihan soolona. Kappale Echo esittelee Irun vahvan äänen, jota hän myös taidokkaasti käyttää ja tietää, mihin kaikkeen se pystyy. Kappale itsessään ei kuitenkaan suuremmin minua säväytä. Jos esitykseen saadaan sopivasti dramatiikkaa, uskon tämän menevän finaaliin, vaikka ei omiin suosikkeihini kuulukaan. Georgia ei ole ollut viisujen finaalissa sitten vuoden 2016, joten kyllä heille sen finaalipaikan voisi tällä kappaleella suoda.

4 pistettä.

12. San Marino: Piqued Jacks - Like an animal

San Marino järjesti jälleen massiiviset karsinnat, joissa osanottajia oli kymmeniä ympäri Euroopan. Lopputuloksena viisuihin valittiin Piqued Jacks-rock-yhtye. Kappale Like an animal on tämän vuoden ehdottomasti hajuttomin, mauttomin, mitäänsanomattomin ja sitä myöten harmittomin kisakappale. Se tulee ja menee niin että kuulija unohtaa sen suurinpiirtein jo kesken esityksen. Ei finaalipaikkaa San Marinolle tänä vuonna.

1 piste.

13. Itävalta: Teya & Salena - Who the hell is Edgar?
Poe, poe, poe, poe, poe, poe, poe, Edgar Allan Poe... Jos nämä lyriikat eivät jää päähäsi kuin tauti ensikuuntelulta, omaat joko heikon sävel/sanamuistin, tai sitten olet siitä onnellisessa asemassa, ettei korvamadot tartu sinuun. Itävallan Who the hell is Edgar? on vuoden tarttuvin rallatus, joka tulee hyvinkin suurella todennäköisyydellä voittamaan toisen semifinaalin. Vaikka itselleni tämä on sellainen kiva rallatus, uskon vahvasti tämän pärjäämismahdollisuuksiin. Asenteesta homma ei ainakaan jää kiinni, sillä Teya&Salena ovat vahvoja esiintyjiä ja tietävät kyllä miten homma hoidetaan.

6 pistettä.

14. Albania: Albina & Familja Kelmendi - Duje
Euroviisut on koko perheen tapahtuma ja Albania todellakin on sen tosissaan ottanut. Päälaulaja Albinan mukana nimittäin kisoihin lähtee koko hänen perheensä eli vanhemmat ja kolme sisarusta. Kisakappale Duje on perinteinen balkanballadi, joita ei mielestäni koskaan voi olla viisuissa liikaa. Vähän enemmän voimaa voisi kappaleessa vielä olla, mutta ehdottomasti lukeutuu silti yhdeksi tämän vuoden suosikikseni. En tosin usko suuren yleisön tälle lämpiävän tarpeeksi, ja epäilen Albanian jäävän semifinaaliin.

10 pistettä.

15. Liettua: Monika Linkyte - Stay (Ciuto tiuto)
Myös Liettua luottaa konkariedustajaan. Monika Linkyte edusti maataan duon toisena puoliskona jo vuonna 2015. Nyt soolona kisoihin palaava Monika laulaa komeasti vahvan balladin, siinä missä kahdeksan vuotta sitten oli hyvinkin leikittelevä uptempo-rallatus. Stay on hieno kappale, ja hyvä illan viimeinen hidas toisessa semifinaalissa. Valitettavasti tämän tyylisiä balladeja on viisuissa kuultu jo niin monta, että ei oikein suuremmin itselle tämä iske. Finaaliin pääsy on mahdollinen, mutta ei mitenkään selvä.

5 pistettä.

16. Australia: Voyager - Promise
Toisen semifinaalin pääsee päättämään Euroopan eteläisin maa eli Australia. Rock-bändi Voyager jyrää semifinaalivaiheen komeasti päätökseen. Kisakappale Promise ei ole parasta rockia mitä viisuihin on tarjottu, eikä omiin tämän vuoden suosikkeihini myöskään kuulu, mutta ainahan se on komeaa, kun rockilla jotain päätetään. Australia kiikkuu myös siinä rajalla pääseekö finaaliin vai ei, mutta uskoni kallistuu hieman enemmän finaalipaikan puoleen. Ei ollenkaan huono veto Australialta tämä.

5 pistettä.

Finalisti: Ukraina: Tvorchi - Heart of steel
Viime vuoden voittaja ja tämän vuoden toinen isäntämaa Ukraina lähettää kisoihin ystävyksistä muodostavan duon Tvorchi. Kisakappale Heart of steel on valitettavasti erittäin tylsä. Ukrainalla on mielenkiintoinen tapa ollut hankkia huonoin sijoituksensa ikinä viisuissa aina edellisen voiton jälkeen, joten katsotaan käykö jälleen niin. En ihan siihen usko, mutta en usko Ukrainan kovin korkealla pisteissä olevan myöskään. Toivon myös, ettei hirveästi Ukrainalle tänä vuonna sympatiaääniä heru, vaan arvostellaan musiikki musiikkina ja tuetaan sotarintamalla sitten konkreettisesti.

3 pistettä.

Finalisti: Iso-Britannia: Mae Muller - I wrote a song
Viisut Ukrainan sijasta maaperällään pitävä Iso-Britannia haikailee viisujen voitosta ja paljon. Viime vuoden toinen sija ja tämän vuoden kisaisännyys kasvattaa varmasti brittien nälkää viisuvoittoa kohtaan ja se varmasti tulee jatkossakin viisuissa näkymään. Mae Mullerin I wrote a song on loistava tanssikappale, josta huokuu esittäjän asenne, taito ja karisma. Perinteisesti isäntämaan esiintymisnumero on arvottu finaaliin siinä missä muuten esiintymisjärjestys päätetään ja niin on myös tänä vuonna toimittu itse asiassa molempien isäntien kohdalla. Ukraina esiintyy numerolla 19 ja Iso-Britannia saa kunnian päättää finaaliin numerolla 26. I wrote a song on loistava finaalin päätöskappale ja sopivan röyhkeä myös siihen. Uskon brittien saavan tänä vuonna toisen top 10 sijoituksen putkeen.

12 pistettä.

Se olisi kuulkaa siinä! Kaikki kappaleet on nyt käyty läpi. Alla vielä tämän päivän ranking sekä lopullinen kokonaisranking. Kahden viikon päästä onkin jo toisen semifinaalin kisapäivä ja viisuviikolla tulen käymään molempien semifinaalien sekä finaalin jälkeen hieman kisan tuloksia läpi. Mielenkiintoinen ja jännittävä kisa on varmasti tulossa. Hyvää viisujen viime hetken odotusta ja eritoten loistavaa viisuviikkoa kaikille!

Tämän päivän ranking:
  1. Iso-Britannia
  2. Albania
  3. Puola
  4. Itävalta
  5. Slovenia
  6. Liettua
  7. Australia
  8. Georgia
  9. Ukraina
  10. San Marino
Kokonaisranking:
  1. Italia
  2. Ruotsi
  3. Norja
  4. Ranska
  5. Suomi
  6. Iso-Britannia
  7. Moldova
  8. Viro
  9. Saksa
  10. Albania
  11. Irlanti
  12. Tsekki
  13. Puola
  14. Kypros
  15. Armenia
  16. Israel
  17. Sveitsi
  18. Serbia
  19. Portugali
  20. Itävalta
  21. Slovenia
  22. Latvia
  23. Liettua
  24. Australia
  25. Alankomaat
  26. Islanti
  27. Kreikka
  28. Georgia
  29. Malta
  30. Tanska
  31. Ukraina
  32. Azerbaidzan
  33. Belgia
  34. Romania
  35. Espanja
  36. Kroatia
  37. San Marino

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musisoiden Malmöön osa 5: It's a wrap of the season eli finaalin jälkihöyryt

Musisoiden Malmöön osa 3: Ensimmäisen semifinaalin jälkihöyryt

Musisoiden Malmöön osa 1: Semifinaali 1