Matkalla Tel Aviviin osa 1: Turhimmasta hirveiden kautta tylsiin yrityksiin

Vuoden 2019 Euroviisut pidetään Israelissa, Tel Avivissa, toukokuun loppupuolella. Seuraavien päivien aikana käydään kaikki tämän vuoden edustuskappaleet läpi sen mukaan, miten ne henkilökohtaisesti minuun iskee. Kappaleet on laitettu huonoimmasta parhaimpaan, joten muutaman päivän kuluttua Eurovisionistin Top 41 on valmis.

(-): Ukraina: MARUV - Siren Song
Aloitetaan kisoista poisvetäytyneestä Ukrainasta. Ukraina valitsi edustajakseen MARUVin kappaleella Siren Song ja jäätävien poliittisten säätöjen jälkeen MARUV ei allekirjoittanut sopimusta viisuedustajan paikasta. Ukrainan yleisradioyhtiö yritti saada kansallisen karsinnan top 3:n kahta muuta edustamaan maata, mutta näiden kieltäytyessä, Ukraina päätti vetäytyä kisoista kokonaan pois.

Erittäin iso harmi ettei Ukraina kisaa, sillä MARUV olisi helposti ollut mukana kärkikahinoissa ja ehdottomasti myös yksi henkilökohtaisista suosikeistani voittamaan koko kisan. Moderni kappale, mahtava esitys ja erittäin tarttuva biitti olisi varmasti taannut Ukrainalle menestystä, mutta nyt sitten kävi miten kävi. Siren Song olisi ehdottomasti ollut täyden kahdentoista pisteen arvoinen kappale!

Kuuntele kappale: MARUV - Siren Song

41. Tšekki: Lake Malawi - Friend of a Friend
Tšekki lähettää viisuihin Lake Malawi-nimeä kantavan yhtyeen kappaleella Friend of a Friend. Kappale on täydellinen esimerkki täysin turhasta kappaleesta, jolla ei tee yhtään mitään yhtään missään. Se ei ole huono, se ei ole hyvä, eikä siinä ole oikein mitään. Hieman ärsyttävä kertosäe, mutta siinä kaikki. Vaikka tätä kappaletta ei lähetettäisikään viisuihin, ei kenelläkään jäisi kisojen jälkeen tunne, että nyt viisuista puuttuu jotain. Saarnaajakin sen Raamatussa sanoo: turhuuksien turhuus. Nolla pistettä.
Kuuntele kappale: Lake Malawi - Friend of a Friend

40. Portugali: Conan Osiris - Telemóveis

Viime vuoden isäntämaa Portugali ei pelkää olla erilainen. Conan Osiriksen kappale Telemóveis ei mahdu mihinkään muottiin ja onkin omassa erikoisuudessaan mielenkiintoinen teos. Valitettavasti se kompastuu myös pahasti omaan nerokuuteensa ja on lopulta vuooden yksi kamalimmista kappaleista. Esitys ei sitä ainakaan paranna, sillä sekä Osiris että taustatanssija heiluvat lavalla sen näköisinä, kuin heille olisi laitettu erittäin myrkyllinen hämähäkki paidan sisään ja housuihin ja he yrittäisivät saada sitä pois. Ainoastaan sen takia, että kappale herättää joitain tunteita (ällötystä ja vitutusta lähinnä) se saa yhden pisteen.

Kuuntele kappale: Conan Osiris - Telemóveis

39. Australia: Kate Miller-Heidke - Zero Gravity
Euroopan eurooppalaisin maa Australia kopioi pitkälti kappaleessaan ja esityksessään viime vuoden Viroa. Edustaja Kate Miller-Heidke on oopperalaulaja ja edustuskappaleessa Zero Gravity mennäänkin korkealta ja kovaa. Esityksessä nähdään Miller-Heidken päällä erittäin iso mekko. Vitsi, tämähän on kuin kertoisi viime vuoden Viron esityksestä... 

Zero Gravity liittyy vuoden kamalimpien kappaleiden joukkoon. Kappale ei ole lähellekään esikuvaansa La Forzaa. Tyylikkäästi Miller-Heidke toki laulaa, mutta kappale on niin typerä, ettei sitä varmaankaan finaalissa nähdä. Toki kun kyseessä on Australia, voi finaalipaikka jo sillä olla taattu. Yksi piste.


38. Puola: Tulia - Fire of Love
Puola luottaa etnisiin sävyihin ja poppiin tänä vuonna. Maata edustava Tulia yhdistää musiikissaan etnisiä soundeja moderniin poppiin. Kappale Fire of Love lauletaan myöskin osittain puolaksi ja osittain englanniksi. Valitettavasti tämäkin kappale menee pahasti metsään. Kappale on lähinnä kärsimyksen läpikuuntelua, eikä sytytä nimestään huolimatta minkään sortin rakkauden paloa. Yhden pisteen arvoinen suoritus tämäkin.

Kuuntele kappale: Tulia - Fire of Love

37. Montenegro: D-Mol - Heaven 
Montenegrosta Tel Aviviin lähtee kuusihenkinen lauluyhtye D-Mol. Hienosti yhteen soivista lauluista huolimatta kappale Heaven jää latteaksi tekeleeksi. Tässä sentään on jo jonkin sortin yritystä miellyttää kuulijaa, mutta ei tämä järin suuria tunteita herätä. Ihan kaunista kuunneltavaa, mutta siinä kaikki. Joka tapauksessa ensimmäinen jolle kehtaa antaa jopa kaksi pistettä.

Kuuntele kappale: D-Mol - Heaven

36. Liettua: Jurij Veklenko - Run with the Lions
Liettua laittaa toiveensa Jurij Veklenkon kappaleeseen Run with the Lions. Valitettavasti tämäkään kappale ei hirveän suuria vau-efektejä aiheuta. Ihan kiva kappale, jossa on yritystä, mutta tylsäksi jää. Kuuntelun jälkeen on hyvä olo, mutta hetken päästä ei enää muista miten kappale eteni. Kaksi pistettä.


35. Kroatia: Roko - The Dream
Kroatiasta matkaan lähtee nuori Roko. Roko laulaa todella hienosti ja hänellä on upea ääni, mutta edustuskappale The Dream on auttamatta vanhentunut. Se on kuin suoraan 2000-luvun puolivälin viisuista ja esityksessä nähtävät siivet olivat juttu Lordin aikoihin. Jos ne edes syttyisivät tuleen, niin esitys nousisi täysin uudelle tasolle. Harmillisesti niin ei käy ja kuuntelijalle jää käteen been there, done that. Hienosta laulusta kaksi pistettä.

Kuuntele kappale: Roko - The Dream

34. Islanti: Hatari - Hatrið mun sigra
Islanti tarjoaa vuoden suurimman WTF-hetken, eli kappaleen laulun alkaessa kuuntelijan ensimmäinen ajatus on "mitä vittua?!?" BDSM-nahka-asuin varustettu yhtye tuo mieleen Rammsteinin (ei hyvällä tavalla) ja aiheuttaa kyllä hämmennystä kuulijassa. Kappaleen nimi on suomeksi "Viha voittaa", mikä ei anna kovin miellyttävää kuvaa. Laulu tuo mieleen kännisen, päin helvettiä laulavan suomalaisen juntin baarissa karaokeiltana, kun vähän vettä vahvempi on maistunut ja hieman pidempään. Raadit todennäköisesti juoksee karkuun tätä, mutta yleisöltä saattaa pisteitä tippua. Omaan korvaan tämä on aivan kamala, mutta rohkeasta vedosta hatun nosto ja kolme pistettä.

Kuuntele kappale: Hatari - Hatrið mun sigra

33. Tanska: Leonora - Love is Forever
Tanskalla tipahtaa taso viime vuoteen nähden pahasti. Viime vuoden kappale oli upea ja jylhä viikinkiballadi, tänä vuonna mennään iloisella rallatuksella. Leonora laulaa nätisti ja edustuskappale Love is Forever saa kuulijansa iloiseksi ja hyvällä tuulelle, mutta ei siinä kyllä mitään ihmeellistä ole. Kappaleen lopussa kuultavat laulukielen vaihtelut englannin, tanskan, saksan ja ranskan kielien välillä tuovat kappaleeseen hieman edes mielenkiintoa. Monen balladin joukosta iloinen rallatus kyllä erottuu ja mukavasta hyvänolon kappaleesta napsahtaakin kolme pistettä.

Kuuntele kappale: Leonora - Love is Forever

32. Romania: Ester Peony - On a Sunday
Päivän viimeisenä kappaleena ruodittakoon Romania. Ester Peonyn kaunis On a Sunday on ensimmäinen kappale tässä top 41 listauksessa, jolla on jotain oikeasti musiikillistakin arvoa. Kaunis ja yksinkertaisen maaginen kappale pitää otteessaan koko ajan ja onnistuu jättämään kuulijalleen mystisen olon. Kappale voisi hyvin olla jonkin Disneyn animaation kappale. Peony myös tulkitsee kappaleen hienosti ja musiikkivideossa sekä esityksessä liikutaan upeasti maagisissa maisemissa. Kappale ei kuitenkaan ole mikään mahtiteos, eli ei se voittamaan lähde, mutta on tässä sentään kunnolla jo yritetty. Neljä pistettä.

Kuuntele kappale: Ester Peony - On a Sunday

Kokonaisuutena ensimmäiset kappaleet tässä listauksessa ei järin paljoa hetkauta, mutta onneksi nämä ovatkin nyt pohjimmaiset kymmenen kappaletta (Ukrainaa ei lasketa mukaan). Tästä ne kappaleet vaan paranee ja pisteetkin kasvavat. Huomenna jatketaan seuraavien kappaleiden kanssa, luvassa sijat 31-21.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musisoiden Malmöön osa 5: It's a wrap of the season eli finaalin jälkihöyryt

Musisoiden Malmöön osa 3: Ensimmäisen semifinaalin jälkihöyryt

Musisoiden Malmöön osa 1: Semifinaali 1